En måned i drift

0
74
Bilde InspirExpressMiami / Pixabay - Creative Commons CC0

Da har jornhaugland.no vært i drift en måned, og det er på tide å gjøre en oppsummering. Det har vært noen spennende uker, og det har vært mer arbeid enn planlagt.

Det er ikke det å skrive innhold som har vært arbeidet, der har jeg vært noenlunde i rute med ca en ny artikkel pr uke. Arbeidet har vært tekniske greier for å få alt på stell og sikkert.

Ennå gjenstår en del åpenbare ting på bloggen som f.eks en infoside på engelsk, et bedre kontaktskjema og å installere cookie-varsel, men det kommer.

Jeg installerte tidlig en sikkerhetsplugin fra Wordfence. Den skal være god, men jeg vet ennå ikke om det er den beste. Dessuten bruker jeg den fremdeles i gratisversjon. Likevel rapporterer den å ha stoppet hundrevis av påloggingsforsøk, og det er blokkert både IPer og land for å prøve å forhindre dette i fremtiden. Disse innbruddsforsøkene har kommet i bolker, så det er klart at det finnes noen som går runder blant WordPressinstallasjoner for å prøve å komme inn, men mitt sammensatte passord på noen-og-20 tegn har de ikke klart å knekke. Det er heller ikke funnet bakdører i de plugins som er installert. Konklusjonen må uansett være; Ikke ta lett på sikkerheten.

Fremdeles har jeg også mye å lære på SEO (search engine optimization, eller søkemotoroptimalisering på norsk). Det er en grunn til at noen finner et levebrød av å gjøre dette for nettstedseiere. Det finnes plugins som hjelper med dette men det er ikke alltid nok.

Besøksmessig er jeg fornøyd til tross for dårlig SEO og begrenset markedsføring. Nye artikler har vært publisert på egen profil og et par grupper på LinkedIn, samt litt på Facebook og Twitter.
Dette har ifølge Google Analytics gitt 1144 unike besøkende denne måneden. Disse har stått for 4825 sidevisninger, noe som gir et snitt på 3.38 sidevisninger pr besøk. Hvert besøk har i gjennomsnitt vart like under 2 minutter. Ikke lenge, men likevel ikke ille. Og det er 23% av de besøkende som har kommet tilbake til siden flere ganger. Det er heller ikke ille for en såpass fersk blogg.

Det er et stykke igjen til Fotballfrue og Siren-Marie eller hva de nå heter, men jeg er fornøyd. Og jeg er spent på hva som skjer dersom jeg blir mer aktiv på markedsføringen.

Nøyaktig 51% av trafikken har vært via mobil. 37% har brukt PC mens 12% har brukt en eller annen tablet. Dette viser viktigheten av å gjøre nettstedet mobiltilpasset med god adaptiv design.

Og det har til og med vært noen som frivillig har sagt seg villig til å motta nyhetsbrev. Ikke verst.
Jeg ble spurt om ikke jeg skulle fylle på med noe reklame for å få inn litt penger. Mitt svar er at det kommer ikke på tale. For det første har jeg ennå ikke et besøkstall som gjør meg attraktiv for annonsører og for det andre vil jeg ikke plage leserne med annonser overalt. Kanskje kommer det noe i fremtiden, men i så fall blir det begrensede mengder fra utvalgte annonsører der jeg kan stå inne for produktet. Nå ligger det en enslig annonse ute for Dropbox. Om noen lager seg en Dropboks-konto via den, får jeg litt mer lagringsplass på min egen Dropboxkonto.

Jeg sa at mesteparten av arbeidet har vært relatert tekniske ting. Det er likevel ikke mer arbeid enn at det er fullt mulig for hvem som helst å sette seg inn i det og sette opp en blogg. Hjelp er bare et Google-søk unna og du finner svar på det meste på kort tid.

Selve skrivingen går også som planlagt. Helt fra jeg begynte å publisere på LinkedIn Pulse har det vært slik at noen artikler går fort og lett å skrive mens andre tar dager og uker.

Et høydepunkt i måneden som gikk var da Strand Comics ga meg lov til å bruke en Lunch-stripe som illustrasjon til et blogginnlegg uten at jeg behøvde å betale noe vederlag for dette. Jeg vet ikke helt hvorfor jeg fikk lov, men kanskje var det fordi jeg spurte. Mange ville nok bare lagt ut stripen uten tanke på copyright og rettigheter.

Samme prosedyre ble fulgt da jeg oversatte en artikkel med tips rundt optimalisering av profiler for LinkedIns søkemotorer. Forfatteren ble kontaktet for tillatelse og kreditert i den publiserte oversettelsen. Dette er en praksis jeg vil fortsette med i de tilfellene andre bidrar til innholdet. Opphavsrettsbrudd og innholdstyveri skal ikke forekomme på denne bloggen

Så får vi se hva den neste måneden bringer.

INGEN KOMMENTARER

LEGG IGJEN EN KOMMENTAR