Om Jørn Haugland og jornhaugland.no

Disse sidene ble i hovedsak laget for å kunne kommentere arbeidslivet generelt samt rekrutteringsvirksomhet og karriereveiledning spesielt, men jeg mistenker at de vil utvikle seg til å omfatte andre mer eller mindre relaterte emner.

Jeg brenner for bruk av etikk, folkeskikk og god kommunikasjon i
rekrutteringsprosesser og for verdsettelse av personlig egnethet
og realkompetanse i de jornhauglandnosamme prosessene.

Jeg er opptatt av at folk som står foran korsveier i karrieren skal få råd og veiledning som er tilpasset dem og den situasjonen de er i, istedenfor utelukkende fokusert på å tilfredsstille maskineriet de møter.

I tillegg er jeg opptatt av omdømmebygging for både bedrifter og enkeltpersoner, spesielt i forbindelse med bruk av internett og sosiale medier, men også i møtet mellom bedrifter og enkeltpersoner.

Jeg har en lang og variert yrkeskarriere bak meg der de fleste årene har vært innenfor bemanningsvirksomhet. Men jeg har også vært selvstendig næringsdrivende innen HMS/internkontroll, og tidligere også drevet med B2B direktesalg.

Jeg var en del av teamet som tok et av landets ledende bemanningsbyråer gjennom internettets barndom og fikk mulighet til å definere og bygge bransjeløsninger som den gangen var blant det beste som fantes.

De siste årene har jeg jobbet med å rekruttere ingeniører og spesialister i hovedsak til selskaper innen olje og gass.

Jeg er halvt Vestlending og halvt Listelenning og bor i Bergen.

Jeg blogger som privatperson, og bloggen gir ikke uttykk for synspunkter knyttet til eller på vegne av tidligere, nåværende eller eventuelle fremtidige arbeidsgivere. I dagens medieverden er dette imidlertid en meningsløs påstand, siden uttalelser fra meg som privatperson ikke alltid vil kunne skilles fra hva eller hvem jeg representerer i en profesjonell sammenheng. Derfor vil jeg prøve å formidle meninger og synspunkter jeg kan stå inne for uansett i hvilken sammenheng jeg må svare for dem.

Om noe du finner på bloggen engasjerer eller provoserer deg, eller du av andre grunner har lyst på en prat er du velkommen til å ta kontakt. (Det samme gjelder om du ikke vet hva en Listelenning er og har lyst å finne det ut).

Kommentarer
Ønsker du å kommentere innleggene må du finne deg i å gjøre det under fullt navn. Jeg forbeholder meg retten til å slette anonyme innlegg, innlegg under falsk identitet eller innlegg jeg ut fra mine egne kriterier finner støtende, provoserende eller usaklige.
Kritiske kommentarer, forfriskende uenighet eller andre kommentarer med et saklig innhold er derimot velkomne.
Alle førstegangskommenterende vil måtte finne seg i å bli godkjent før første kommentar publiseres. Deretter er det fritt fram.