Så du tror du kan blogge også nå

0
55
Gerd Altmann / Pixabay - Creative Commons CC0

Det er med litt følelse av ydmykhet og angst at denne bloggen nå blir lansert. Men nå er jeg i gang, og siden jeg nå starter uten så mye planlegging og forberedelser som jeg normalt ville styrt med, tenkte jeg at jeg skal bruke denne metabloggen til å fortelle om hva jeg gjør, lærer og roter til underveis.

Mange har startet blogger og nettsider opp gjennom årene. De fleste har gitt opp etter en liten stund. Min egen nett-debut var for snart 20 år siden da jeg produserte noen hjemmesider for meg selv og andre ved hjelp av håndkoding i Notepad. Inspirert av en kollega som i sin tid hadde pugget alle DOS-kommandoer satte jeg meg ned og pugget tags og attributter i datidens gjeldende HTML-versjon. Det var egentlig ganske fort gjort. Etter hvert kom det forskjellige editorer som gjorde kodingen mer oversiktlig, men det var fremdeles håndarbeid.

Så kom databasene og bedre editorer, og nå kunne en oppdatere sidene uten å håndkode noe. Bortsett selvfølgelig fra CGI-script som var nedlastet fra rundtomkring og som selvfølgelig måtte tilpasses. Så da måtte en prøve å lære seg CGI og Perl-programmering. Når en endelig hadde fått teken på det, så var det PHP som gjaldt og en måtte begynne på nytt igjen. Og plutselig hadde forskjelloge omstendigheter ført til at jeg startet eget firma der en del av aktiviteten var å lage nettsider for andre.

Nå trenger en ikke kunne noe av denne programmeringen. Nå går alt av seg selv. Begynner en å tukle med noe utover det en kan tukle med så går det på dunken når neste oppdatering kommer, eller før.

Men uansett, jeg sa litt oppe her at mange bloggere gir seg før de egentlig kommer i gang. De starter med gode intensjoner om å skrive, lanserer en blogg, og så går det helt i stå. De får skrivesperre, angst for hva folk vil synes, får ikke tid og alt det der.

Et av de viktigste spørsmålene en må stille seg før en går i gang med dette er; Hvorfor? Hvorfor skal jeg gjøre dette, og tror jeg at jeg har tilstrekkelig mye å si til at en egen blogg er stedet fremfor periodisk posting i sosiale media?

Jeg for min del har tenkt gjennom dette, og øvd litt før jeg starter her. Jeg har publisert en del artikler på LinkedIn Pulse. Det har ikke vært gjort med blogging som baktanke, men har gitt meg tilbakemeldinger på at jeg har noe å bidra med. Publiseringene på LinkedIn har vært godt mottatt og har inspirert meg til å sette i gang med dette prosjektet. Du kan gjerne si at jeg etter utallige oppfordringer (i hvert fall noen få) nå starter å blogge.

Så får vi se hvor det ender og om noen gidder å lese.

INGEN KOMMENTARER

LEGG IGJEN EN KOMMENTAR