Slik får du LinkedIn på både norsk og engelsk

2
1550
Bilde: Gerd Altmann / Pixabay - Creative Commons CC0

Hvilket språk skal du velge på LinkedIn? For de fleste i Norge er hovedmålgruppen norsk, og da er det gjerne naturlig å velge norsk språk på LinkedIn og ha innholdet i profilen på norsk.

Men så vil du gjerne at også utenlandske besøkende har utbytte av profilen din, og da bør den jo være på engelsk. Og dessuten har det vist seg at funksjonaliteten i LinkedIn kan være forskjellig avhengig av hvilket språk du har. Nye funksjoner kommer gjerne til engelsk versjon først.

LinkedIn gir deg mulighet til å ha parallelle profiler på flere språk.

Vel, det finnes en løsning. LinkedIn gir deg nemlig mulighet til å ha parallelle profiler på flere språk.
Hvilket språk de besøkende ser, er avhengig av hvilket språk den som besøker profilen har innstilt på sin LinkedIn profil, og hvilket språk du har på din hovedprofil.

Har du en norsk hovedprofil, og en engelsk sekundærprofil, vil følgende skje:
En besøkende med norsk språkinnstilling vil se din norskspråklige profil.
En besøkende med engelsk språkinnstilling vil se din engelskspråklige profil.
En besøkende med tysk eller annen språkinnstilling vil se din norskspråklige profil.

Dersom du ikke har en sekundærprofil i språket til den besøkende har innstilt på sin profil, vil han se din profil i det språket du har på din hovedprofil.

For å sikre best mulig internasjonal lesbarhet bør du derfor sette hovedspråket på din profil til engelsk.

For å sikre best mulig internasjonal lesbarhet bør du derfor sette hovedspråket på din profil til engelsk. Da vil besøkende som har innstilt andre hovedspråk enn norsk eller engelsk på sin profil, havne på din engelske hovedprofil, og da vil de sannsynligvis forstå hva som står der.
Norske besøkende med norsk språk innstilt vil komme til din norske side.

Ulempen er at du må forholde deg til din egen hovedprofil på engelsk, med engelske menyer osv, men det er til å leve med. Mange, som meg selv, foretrekker dette da hjelpetekster, tips fra nettsteder og annet ofte er på engelsk og dermed lettere å forholde seg til.

En annen ulempe er at norske besøkende med engelsk språk på sin hovedprofil vil se din engelske profil, men det er til å leve med.
Du har sikkert allerede laget din egen personlige LinkedIn-url, (www.linkedin.com/in/brukernavn). Din sekundærprofil vil få nasjonalitetsbokstaver hengt på denne (www.linkedin.com/in/brukernavn/no). Dermed kan du linke til de forskjellige profilene i din summary om du ønsker det.

Altså; engelsk hovedprofil og norsk sekundærprofil.

Altså; engelsk hovedprofil og norsk sekundærprofil. Men, gjør du dette kan du ikke i etterkant bytte språk på hovedprofilen uten først å slette alle sekundærprofiler.
Og arbeidet med å oversette profilen din må du nok også gjøre selv.

Begge profilene blir indeksert for søk både internt på LinkedIn og i eksterne søkemotorer. Om du har gjort en god jobb med oversettelsen blir du dermed funnet uansett om søkeordene skrives på norsk eller engelsk. (Les her hvordan du optimaliserer profilen din for LinkedIn søk.)

Dette gjør du for å sikre best mulig internasjonal lesbarhet:

 1. Velg engelsk som hovedspråk på profilen. Her får du vite hvordan.
 2. Opprett en ny sekundærprofil på norsk. Her gjør du det.

 

LinkedIn har også hjelpesider på norsk og engelsk for å opprette eller fjerne en profil på et annet språk.

 

 

2 KOMMENTARER

 1. Hei! Dette fungerer dessverre bare hvis man oppretter sin første profil på engelsk. Har man allerede en hovedprofil på norsk, kan man ikke endre språket til engelsk. Da må man ta til takke med sekundærprofil på engelsk. Alternativet er å slette seg og opprette en ny profil på engelsk, men da mister man jo alle kontaktene sine…

  • Hei, og takk for at du engasjerer deg i bloggen.
   Norsk hovedprofil og engelsk sekundærprofil skal fungere like godt som omvendt, uansett hva en oppretter først.
   Det er mulig at LinkedIn kan ha endret noe rundt språkinnstillinger, men det har ihvertfall fungert tidligere å endre språk på hovedprofilen både før og etter at sekundærprofiler er opprettet. Jeg kan ikke finne noe nå i LinkedIns dokumentasjon som tyder på at dette er endret.
   (PS. Beklager treg moderering av kommentaren din 🙂 )

LEGG IGJEN EN KOMMENTAR